Φορέστε του καπέλο

How To Protect Babies From Hot Weather | Super Mommy Reviews

Το αντιηλιακό και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις πολύ επικίνδυνες ώρες της ημέρας, δηλαδή μεταξύ 11 το πρωι έως 4 το απογευμα, δεν είναι πάντα εφικτές λύσεις, για να προστατέψουμε ένα παιδί από τον ήλιο.

Ούτε να του απαγορέψουμε να βγει έξω μπορούμε, ούτε να το περιορίσουμε σε χώρους σκιερούς.

Ωστόσο μαζί με την καθημερινή μας προτροπή για την εφαρμογή αντιηλιακού, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να φοράει και καπέλο με γείσο, ικανό να το προστατέψει από την επικίνδυνη ακτινοβολία.

Ακόμα και όταν τα παιδιά μας αθλούνται και μπορεί να διαμαρτύρονται για το καπέλο, εμείς οι γονείς οφείλουμε να επιμείνουμε.

Όσο πιο πλατύγυρο είναι το καπέλο, τόσο περισσότερο προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει από τους επιστήμονες, ένα καλό καπέλο, μπορεί να παράσχει αντιηλιακή προστασία με δείκτη προστασίας 7!

Το πρόσωπο, ο λαιμός, το στέρνο, αλλά και το πάνω μέρος της πλάτης είναι τα σημεία του σώματος που ωφελούνται με τη χρησιμοποίηση ενός καπέλου.

Σε περίπτωση που επιλέξετε τα κλασικά τζόκεϊ, τότε η προστασία θα είναι λιγότερη αλλά παραμένει πολύ σημαντική.

Εκεί που δεν οι ειδικοί –αλλά και η κοινή λογική- λέει ότι τα καπέλα δεν βοηθούν είναι αν χρησιμοποιήσουμε καπέλα τύπου μπέιζμπολ, οπότε δεν θα έχουμε την κατάλληλη προστασία, αλλά από το να μη φορέσουμε τίποτε στο μικρό μας, καλά είναι και αυτά τα καπέλα για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.